Temporada 2016-2017 W.A.Mozart

Els Cicles de Kaimerata Concerts:

Copyright © 2013 by Kaimerata Concerts

W.A. Mozart

 

Un altre geni! Goethe deia que Mendelssohn era més impressionant que Mozart com a nen prodigi ... ¿què importa quan el que compon aquestes obres és tan sublimar? Mozart, com Mendelssohn, va començar a compondre extraordinàriament jove. Es diu que eren obres del seu pare en alguns casos - però ja des de molt petit es veia el toc del geni.

Aquest any, hem decidit presentar les obres de música de cambra de Mozart. És el compositor potser més conegut del gran públic però només per a poques obres i més pel personatge de la pelicula 'Amadeus' que per la seva música. La meva intenció és d'ensenyar i compartir amb vosaltres el que hi ha de 'genial' de la seva música. El és capaç de canviar de caràcter tres vegades en un fraseig, sap perfectament col·locar els moments màgics, i treu melodies i textures d'un pou inesgotable. Pot tenir humor, tristesa, profunditat, alegria en tres minuts de música. I tot això tan naturalment. És música extremament pura que per la seva puresa i senzillesa ens presenta molta dificultat a l'hora de tocar!

En el primer concert, només tocarem una obra de Mozart: una obra de joventut (composta amb 21 anys) però segons Alfred Brendel, "una de les obres monumentals de Mozart, una d'aquestes en què és plenament ell mateix, en la qual no busca congraciar-se amb el seu públic sinó més aviat guanyar-lo per mitjà de l'originalitat i l'audàcia. " És un concert per a piano i orquestra, un dels seus 27 concerts per a piano, ple de innovacions com escoltem en el doble concert per a violí i piano de Mendelssohn que toquem fa dues temporades. Com el Mendelssohn, sembla sovint a un diàleg entre piano i orquestra, apropant de l'opera. Sent un concert excepcional, vam decidir omplir el programa amb música diferent. Per fi, alguna cosa contemporani: d'Alfred Schnittke, li 'Moz-Art à la Haydn.' Ja del títol, es pot imaginar el tipus de música. Schnittke, un compositor rus molt atrevit, juga amb temas de Mozart, molt senzills, i els posa un per sobre dels altres, creant un joc de construcció i de-construcció. Cada músic té una part individual i un paper particular. Una obra a veure en directe i deixar-se seduir per la seva astúcies! Per acabar el programa, una de les obres preferides de totes les orquestres de cambra: les Quatre Estacions Porteñas de l'increïble bandeonista i compositor argentí, Astor Piazzolla. En aquesta versió, un arranjament d'un altre rus ple d'astúcies, combina les Estacions de Vivaldi amb les Estacions de Piazzolla, superposant temes de Vivaldi et temes de tango per sobre del ritme argentí. Una delícia !!


En el segon concert, el dia 26 de gener, Mozart pur amb una de les Sonates més boniques per a violí i piano, K. 454 i el famós quartet de cordes, 'les Dissonàncies.' Música de cambra 'at its best!'

En el tercer concert, el dia 14 de febrer (Valentine 's Day!),' Quintessencial Quintets 'és un concert que inclou dos quintets, l'obra mestra que és el quintet amb clarinet (amb Isaac Rodriguez), i una de les obres més màgiques de Mozart, el quintet amb dos violes, l'en sol menor, K. 516 amb l'excel·lent violista italià, Duccio Beluffi.

En el quart concert, dia 6 d'abril, tocarem el millor concert de cordes de Mozart, la Simfonia Concertant per a violí, viola, i orquestra. Serà l'ocasió de treballar amb joves del Conservatori i fer una orquestra de cambra gran per acompanyar el concert i brillar en la Simfonia número 29.

I l'últim concert, dia 20 d'abril, una de les meves obres preferides i més impressionants de la música de cambra de Mozart, el Divertimento per a trio de cordes, K. 563. Llarg i molt difícil d'executar, és un miracle d'obra, amb un moviment de variacions sense igual. Per acabar el programa, el Quartet amb Piano K. 493, menys complicat que el trio però d'un encant inesgotable, tan típic de Mozart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—  ™˜—–