Franz Schubert

 


Sóc conscient que tots els anys, dic el mateix sobre la música que tocarem: que són obres mestres i no es pot permetre que es perdi! Per tant, vaig a repetir-me. No es perdi cap de les actuacions d'aquest any !!

Aquest any, hem decidit destacar les obres de música de cambra de Franz Schubert. Cada obra és més bonica que l'anterior. Són simplement obres mestres. Schubert va passar la major part de la seva vida curta (només 31 anys), compositor de la veu i la major part de la seva energia tractant de tenir èxit en el món de l'òpera. Per desgràcia per a ell, no va tenir èxit amb els seus intents de l'òpera, però afortunadament per a nosaltres, va prestar una mica d'energia a la música de cambra.


La música de cambra treballa Schubert compusó en tan poc temps és veritablement impressionant. El quintet 'La Truita' és dels seus anys més joves, mentre que el quintet amb dos violoncels i el Quartet 'La Mort i la Donzella' eren dels seus últims anys. Aquestes obres són increïblement belles, profundes, plenes d'emocions, difícil d'executar, llargues, i reflecteixen la seva vida positiva i trist. L'octet és gairebé una hora de durada, però no té moment de debilitat, cap moviment menys interessant. Les altres obres són entre 40 i 50 minuts i fan viatjar l'auditor a través de la vida rica i les experiències de Schubert.

El format d'aquest any és una mica diferent, ja que presentarem als 4 concerts en el temps de dos mesos. Comptem amb l'ajuda de la Fundació Ferrer-Salat, que ens permet tenir un preu fix baix per a tots els concerts. També convidarem a alguns convidats especials d'aquest any, incloent el Bergmann Duo de Canadà, que durà a terme el Gran Duo Sonata per a quatre mans, Claudio Pasceri, un meravellós violoncel·lista d'Itàlia, i alguns dels excel·lents candidats dels recents audicions al gran Teatre del Liceu, que han guanyat les audicions per a posicions permanents, però ha de sotmetre a un any de prova abans de confirmar. També estem molt afortunat per incloure un violoncel·lista català jove, acaba de tornar dels seus estudis a l'estranger, Pau Codina. I, per descomptat, Catherine i jo apareixeran junts en el segon concert, amb la impressionant Fantasia per a violí i piano.

L'únic negatiu d'aquesta temporada és que hi ha tanta bona música de Schubert que no podem encaixar en quatre concerts! Potser haurem de fer un altre any Schubert vinent ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—  ™˜—–

 

Els Cicles de Kaimerata Concerts:

Copyright © 2013 by Kaimerata Concerts

http://www.walla.co.ilhttp://www.walla.co.il

 

' The more you know, the more you love.'